Tore Johansen & Ivar Gafseth

Duoen fra Øysand er kanskje det aller ypperste Gauldalen kan tilby på kulturfronten, og pakken Johansen/Gafseth har blitt en merkevare somfolk etter hvert kjenner godt. Det som gjør Johansen og Gafseth til noe mer enn to remragende musikere, er at de gir mye av seg selv og det finnes ingen selvhøytidelighet. De er like gode skuespillere, komikere som de er musikere. Kombinasjonen er uslåelig!

Blandt annet kjent fra kultserien «The Julekalender» så sjarmerer denne duoen de fleste i senk med god musikk, humor og samspill mellom låtene!Tore Johansen og Ivar Gafseth

Tore Johansen startet sin karriere med bandet Difference og har flere plateutgivelser bak seg.  Difference, med vokalist Johansen i teten, har en sentral rolle i norsk rockehistorie. Etter årene med Difference fortsatte Johansen med teater, musikaler, show og konserter. Sammen med kollegene fra Difference, Ivar Gafseth og Erling Mylius, startet Johansen gruppen Travellin’ Strawberries.  De ble allemannseie da de på midten av 90-tallet dukket opp i tv-ruten med  The Julekalender. Hele Norge fikk besøk av trioen på turnéen i kjølvannet av dette. Tore Johansens musikalske repertoar rommer alle sjangre fra rock til operasvisker og 50-tallsmusikk.

På Trøndelag Teater har han gjestet mange ganger siden Strawberry Fields Foreversom var forløperen til Travellin’ Strawberries. Blant annet kan vi nevne Spelemann på taketForever Plaid,Comedian HarmonistsLes Misérables og Markus og Julie.

Ivar Gafseth deltok sammen med sine to andre Difference-kamerater (Erling Mylius og Tore Johansen) i forestillingen Strawberry Fields Forever. Dette ledet i sin tur igjen til dannelsen av gruppa Travellin’ Strawberries – som mange forbinder med den legendariske julekalenderen på TV – The Julekalender. Senere har vi sett Ivar i Forever Plaid, Comedian Harmonists, Trekkspillkrigen, Revisoren, Les Misérables,  Markus og Julie og Den siste viking.