Therese Ulvan

Therese, som er fra Hitra i Sør-Trøndelag, er uredd og ambisiøs som artist. Det har hun vist helt siden hun som 13-åring frontet et bluesrockband på hjemstedet. Det musikalske talentet og et solid bein i nesen har gitt henne muligheter som hun ikke har vært redd for å utnytte. I USA gikk hun rett bort til de anerkjente musikerne, som mange andre vegret seg for å snakke med. Hun spurte dem rett ut om de kunne tenke seg å spille på debut-plata hennes.  34-åringen har en bachelorgrad i jazz fra Leeds College of Music. Hun har gjennomført flere kurs på Paul McCartneys skole (LIPA) og studert ved Musicians Institute (MI) i Los Angeles.

ALREADY THERE: Fra 2005 til 2009 bodde Therese  i Los Angeles. I denne perioden gikk hun i studio og spilte inn debutalbumet – Already There, som ble gitt ut i Norge i 2010. Produsent var Roger Burn og innspillingen ble gjort med musikere som bla. Jimmy Haslip og Russel Ferrante fra det Grammy-vinnende jazzbandet Yellowjackets. Plata høstet strålende tilbakemeldinger når den ble lansert, og materialet kan i følge musikk-journalistene best beskrives som ”funky jazz-pop”. Flere av plate-anmeldelsene finnes på Therese hjemmeside –www.thereseulvan.com. Already There ble også utgitt i USA og organisasjonen ”LA Women In Music” kåret den til beste nykommer i 2009. Låta Too Late ble utgitt på deres CD i forbindelse med prisutdelingen.

HEMMELIG BEGEISTRA: I 2013 ga Therese ut albumet Hemmelig Begeistra. Et visepop-album med fengende melodier og hverdagslige tekster på norsk. Albumet var produsert av Kim Edvard Bergseth og innspilt i hans Kitchen Studio i Oslo. Feelgood-låten ’Nye Gnagsår, Gamle Ski’, som Therese skrev sammen med Ulf Risnes fra Tre Små Kinesere, fikk mye radiotid. Andre bidragsytere på denne plata var bla. komponisten Ingolf Jektvik og tekstforfatteren Tommy Rodahl. Tommy har også skrevet tekster som Therese har brukt i andre sammenhenger. Kunstneren Astri Reppe var også engasjert i Hemmelig Begeistra. Med inspirasjon fra musikken og tekstene malte Astri en serie bilder som ble presentert i en utstilling i forbindelse med flere av Thereses konserter sommeren 2013. Flere av Astris bilder er også finne inne i coveret til plata, samt på Thereses hjemmeside.

LOVE TRUE: LoveTrue er Therese tredje album og utgivelsen kommer i oktober 2014. LoveTrue er først og fremst et pop-album som til tider beveger seg i retningen av soul. Nok en gang har Therese valgt å spille inn musikken i Los Angeles. I studio har hun fått hjelp av dyktige musikere, bla. Vinnie Colauita, Michael Landau, Paul Jackson Jr., Michael Thompson og Gary Novak. Også denne gangen er Jimmy Haslip med på laget. Jimmy spiller bass og er også produsent sammen med Grammy-nominerte Jeff Lorber, som også spiller tangenter.

 

Therese Ulvan på nett:
www.thereseulvan.com