Hans Petter Nilsen

Hans Petter Nilsen har lang fartstid som både som tekstforfatter, musiker og skuespiller.

Nilsen har medvirket i en rekke roller på Trøndelag Teater – Flettfrid tar saken, Trekkspillkrigen, 24 mislykte nordmenn, Lilleskogen, Norge, Midt-Norge, Revisoren, Fantastiske Pepsi Love, Ingen nordmenn savnet, Et juleeventyr og Kasimir og Karoline.

Han har gestaltet keiserpingvinen Bismarck i familieforestillingen Pingvinhjelpen,tatt den helt ut i forestillingen Alle tiders julebord (bildet)! og medvirket i Jesper Halles Jeg er vinden i trærne, Holbergs Den stundesløse, Willy Ustads Tyskertøs, i Ibsens En folkefiende, musikalen Spring Awakening og Akhillevs i Ifigeneia.

I det siste året har vi sett Hans Petter alene på scenen i Dario Fo’s monologer Mistero Buffo, som jerv i musikalen Rock’n Roll Wolf, som tvilsom håndverker i komedien Håndverkerne, i tittelrollen i Brechts Arturo Ui i tillegg til rolle i musikalen Hair. I høst medvirker han i Jeppe på Bjerget før han nærmere jul drar i gang Alle tiders julebord igjen – sammen med Ivar Nergaard.

Hans Petter Nilsen er også godt kjent som en av humor trioen Adamseplene, som i 2001 hadde sin egen tv serie på NRK1 «Full Pupp».

I 2011 som halvparten i Riksteaterets suksess-oppsetting «Knutsen & Ludvigsen».

Hans Petter Nilsen er en allsidig konferansier som er dyktig til å tilpasse seg alle typer arrangement, som han krydrer med humoristiske innspill og nydelige sanger.