Guri Schanke

Guri Schanke er kjent for sin teaterkarriære, særlig i revyer og musikaler. Hun var med i den norske oppsetningen av «Les Miserables» og teateroppsetningen av forviklingskomedien «Den Spanske Flue» En av forestillingene er udødeliggjort gjennom NRK-opptak som fremvises hvert år i romjulen.

I 6 år spilte hun Gudrun i «Spelet om Heilag Olav»  på Stiklestad tidlig på 1990 tallet . Tidlig på 2000 tallet spilte hun i TV serien » Hotell Cæsar» i rollen som «Torild Hammerfest». Hun var med i TV2’s populære underholdningsprogram » Skal vi Danse» i 2006.

I 2007 vant Guri Schanke den norske finalen av Melodi Grand Prix med låten «Ven a bailar conmigo» etter å ha fått om lag en tredel av telefonstemmene. Sangen gikk også rett inn som nummer en i sin første uke på Norsktoppen. I 2011 var hun tilbake i MGP, som gjesteartist i åpningsnummeret under finalen i Oslo Spektrum.

Guri kan levere show med humor, latter og ettertenksomhet, med tekster av bl.a Linn Skåber og Arne Bergren). Varighet fra 5 til ca 60 minutter. Dette kan også kombineres med konferansierjobb hvor hun skreddersyr tekstene til bransje og/eller faglig innhold. Hun har fått fantastiske tilbakemeldinger fra publikum og kunder.

Musikere hun jobber med er bl.annet: Jon Willy Rydningen, Per Mathisen, Hans Mathisen og Eirik Andre Rydningen.

På CV’n kan Guri Schanke vise til følgende merriter:

Medvirket i div. TV-serier, cabareter og konserter
Kringkastingsorkesteret,
Hotel Cæsar. Konferansier på Hennekonferanser i Bergen og Oslo. Dommer i TV-serien Grease. Ledet Det Store Korslaget. MasterChef.

Dubbet div. tegnefilmer
Bl.a.:
Pocahontas (Pocahontas),
Den lille havfruen (Den lille havfruen),
101 Dalmatinere (Mammaen), 
Aristokattene (Mammaen), og
Oliver og gjengen.

Foredrag

Avholder det musikalske foredraget ”Slapp av det ordner seg».

Skrevet av Arne Berggren og Linn Skåber.

 

Div

Sunget på Skaugum for Kongeparet samt på HMK Haralds 70-årsdag på slottet.
Medvirket i julekonsertturneen «Stille Natt Hellige Natt».

Solist i konserter med bl.a. Kåre Conradi, Stephen Brandt Hansen, Elisabeth Andreasson, Are Hembre.