FRODE ALNÆS

Frode Alnæs foto morten kroghvold

Frode Alnæs foto morten kroghvold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frode Alnæs er gjennom 30 år blitt feiret som en av norsk musikks mest populære og suksessrike artister og låtskrivere. Han har i alle år gledet et stort publikum gjennom sin musikk og sitt smittende humør. Frode regnes som en seriøs komponist og en av Norges beste gitarister. Han er også en sanger med særpreg.

Frode Alnæs har alltid ønsket å spille på mange strenger. Han er artisten og komponisten som konsekvent forsøker å bryte musikalske grenser. Han er åpen som en låvedør!

Etter mer enn 30 år bak seg som profesjonell musiker, har han spilt det meste med de fleste. Frode er gitarvirtuosen og ”sjefen” i bandet Dance With A Stranger, og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet som ble en av norsk pophistories store suksesser. Han er mannen bak melodier som ”Long December Night”, ”Everyone Needs A Friend”, ”Invisible Man” samt verdenskjente ”Vitae Lux”. Høsten 2013 er Frode aktuell med nytt soloalbum. Dette blir en fantastisk flott pop-plate med mange nye potensielle hitlåter.

Frode har komponert operaen ”Donna Bacalao” og levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. I 2009/2010 var han musikalsk leder og utøvende musiker i Rikskonsertenes og Riksteatrets store suksessoppsetning ”Let it rock” som samlet fulle hus på nærmere 60 scener i hele Norge.

Frode har også vist stort engasjement for bevaring av kulturarv. I hjembyen Kristiansund har han bygget opp og restaurert en gammel, verneverdig bydel. Han drev i mange år Dødeladen Café & Kultursted og Tahitibrygga. Alnæs er også grunnlegger og eier av den årlige Tahitifestivalen i Kristiansund. Frode er også kjent for sine programlederroller på TV og i ulike kultur- og næringslivsarrangement. Han er dessuten en svært populær og mye brukt programleder på events etc.

Han er allsidigheten selv! Er det noen som har begeistret publikum i hver krik og krok av landet, så er det Frode. Han er kjent for å oppnå nær kontakt med sitt publikum – han rett og slett elsker sitt publikum!
Høsten 2013 kommer Frode Alnæs med en ny etterlengtet soloplate. Første smakebit fra det kommende albumet er nå klar! Singelen ”You´d Be Holding Me” er blitt en vakker poplåt der Frode viser en ny side av seg selv.