Emil Eide Eriksen

Tenk deg, å ro 5000km, 59 dager non stop, i full isolasjon, ingen eksterne forsyninger, i en 6,9 meter lang robåt, tvers over Atlanterhavet. Sønner av Norge har gjort akkurat det!

Emil Eide Eriksen har offisiell tittel som ”Ocean Rower” etter å ha krysset Atlanterhavet i robåt. En bragd han og hans ro-kollega i ”Sønner av Norge” Trond Bratland Erichsen kan smykke seg med sammen kun fire andre nordmenn, hvorav to av disse var de aller første i verden som krysset dette uforutsigbare havet allerede i 1896!

Emils utrolige historie om hvorfor dette eventyret ble til virkelighet kan du nå oppleve gjennom et forrykende foredrag med fokus på INNSTILLING! Gjennomføringen av ”Verdens tøffeste ro-race” i 60 dager fra desember 2011 til februar 2012 gir deg innsikt i drømmer, motivasjon, råskap, kommunikasjon og vilje. Men til syvende og sist handler alt om INNSTILLING når du skal nå et mål som for de fleste synes som god, gammeldags galskap!

Emil Eide Eriksen (27) er en uredd Trondheimsgutt med en utrolig positiv innstilling til livet. Med diagnose hjerteflimmer er det friskt å satse på 60 dager i en robåt over Atlanterhavet uten forsyninger av noe slag. Bakgrunnen for turen var ”Norge på kryss og tvers” hvor Sønner av Norge tok seg fra Nordkapp til Lindesnes med en liten plastbåt og fra Salten til Svenskegrensa til fots. Utover dette har Emil gjennom sin oppvekst bare hatt bena på ”land” og ikke i ”vann”.

Prosjektet ”ro over Atlanterhavet” startet for over to år siden, og har vært hardt og mangesidig arbeid med å hente inn én million kroner, finne sponsorer, leverandører, samarbeidspartnere, ambassadører, trene, restaurere båt, gå på skole, jobbe og samtidig ha et ”sosialt liv”.

Emil liker å lede, fortelle og prestere – jobbe mot konkrete mål. Da han var åtte år bestemte han seg for å spare til og reise til utlandet. Utfartstrangen fra Midtsandan i Malvik ble derfor stor da andre år på videregående sto for tur. I stedet ble det et utvekslingsår i Brasil. Siden har han snakket flytende portugisisk til glede for sin familie både i Rio de Janeiro og her hjemme. Språket har så langt ført han til Mosambik som tolk for Johann Olav Koss’ humanitære organisasjon Right To Play, samt til tolkeoppdrag for TV2. Reiselysten har alltid vært tilstede,  og han har besøkt over 20 land i fire verdensdeler.

Emil startet tidlig i arbeidslivet og har jobbet siden han var 15 år. Først i vakt- og sikkerhetsbransjen for byens uteliv, Europamesterskap i Håndball og Lerkendal Stadion. Deretter som assisterende leder både i REMA1000 og BurgerKing-systemet. Så ble det skolebenken igjen og tre år på BI i Trondheim. Han hadde svært aktive år her med mange verv underveis som leder for BIs Næringslivsdager, leder for BIs nasjonale Studentstyre og som styremedlem i BI-stiftelsens hovedstyre.

Emil liker å stå på scenen, han har et ”likandes” smil og en god porsjon selvironi og humor. Med god innsikt fra et ungt, men så langt innholdsrikt liv, har han mange interessante historier å fortelle om hva INNSTILLING kan føre til – på godt og vondt! Denne historien må du høre!

Hjemmeside

Facebook

Twitter