Elg og Trond Helge Johnsen

 

Øivind ELG Elgenes er tekstforfatter, vokalist, gitarist og låtskriver fra Kristiansund, best kjent som vokalist i Dance With a Stranger. Han er utstyrt med en usedvanlig kraftig sangstemme som han bruker med innlevende intensitet. Stemmen har vist seg å være ideell for de musikkstilene han liker best, i landskapet til country, gospel, soul, blues og folkrock.

I 2004 kom soloplaten The Way Life Goes. I 2010 kom ELGs album STORM. Denne og påfølgende STORMtur ble veldig godt mottatt blant presse og publikum. Mye tydet på at ELG nå hadde funnet en klangbunn hos et lyttende nytt publikum over hele landet. 
I 2013 kom et nytt album, LuckyOne, som består av ELG-låter med engelske tekster, skrevet i samarbeid med mangeårige kollega Jeffrey A. Wasserman. Bassist Sveinung Hovensjø, trommeslager Eivind Gjelberg, Ronnie le Tekrø på diverse gitarer og ELG på akustiske gitar og med sin unike stemme utgjør, selve kjernen på dette albumet.

Med sine yppelige kritikker har LuckyOne ytterligere befestet ELGs posisjon som en fremtredende rocker og utøvende musiker.

Elgs nye lekegrind er ELGband, som egentlig er alt fra ELGduo til åttemannsorkester.

Nå kan du også få ELG i duo-format sammen med den meget anerkjente TROND HELGE JOHNSEN.