Charlotte Audestad

Charlotte Charlotte (31) er en norsk artist og låtskriver fra musikkøya Hitra i Sør-Trøndelag, bosatt i Trondheim. Charlotte beskrives som et verbalt unikum, og har en kvinnestemmes skråblikk på hverdagen og dens utfordringer, med et enormt teksttalent og munnrapp humor.

Hun gjør sterke, intime og humørfylte opptredener. Hennes musikk rører deg i hjerte, mage og hode!

Den 1. april (2016) slapp Charlotte sitt tredje soloalbum «Ni Nye«. Første singel fra denne cd var «To Ville Snøfnugg«.

Hitterværingen Charlotte Audestad er jenta som har gjort drømmen om å lage tekster og musikk til virkelighet. Plata «På feil si’ av vei’n» (2013) er resultatet av tre års hardt og målrettet arbeid. Dette er Trøndersk hverdagspoesi som setter seg på hjernen og inneholder alt fra bunnløs kjærlighetssorg til euforisk ekstase! Med sine svært billedlige berettelser, finnes det ei låt for enhver årstid og sinnsstemning. Hun synger ubesvært om de nære tingene i livet, og alt gjør hun på sin egen dialekt; trøndersk. Humor, varme, alvor, lidenskap og selvironi er fem gode stikkord som beskriver tekstene hennes.

Musikken karakteriseres som melodiøs, lettfattelig og fengende visepop!

”På feil si’ av vei´n’ ” var Charlottes første singel, som kom ut våren 2012. Låta fikk ekstremt god mottagelse både fra radio lyttere og erfarne bransjefolk, som bl.a. Åge Aleksandersen. «Finurlig tekst og ei fin låt!»

Singel nr to «På ryggen i parken» ble også listet på NRK P1 «Norsk på Norsk»

I mars 2013 gav hun ut sitt debutalbum «På feil si’ av vei’n» til strålende kritikker. Plata spiltes inn i ærverdige Athletic Sound i Halden. Musikerne er plukket fra øveste hylle, og gutta som bidrar på plata er Freddy Holm, Eivind Kløverød, Terje Støldal og Runar Gimre. Nå er hun igjen aktuell med ny musikk, albumet «Livet e fort kort te å bare ha det greit» kom ut den 7. november 2014. Skiva er spilt inn i Øra Studio i Trondheim og Parr Street Studio i Liverpool. Musikere som medvirker er: Jostein Ansnes, Richard Turvey, Kathrine Rømmen, Gjermund Silset og Helge Norbakken.

I mars 2015 ga hun ut singelen «Ikke gi dæ no» – en hyllest til skidronningen Marit Bjørgen.

Charlotte er en fantastisk liveartist og leverer alltid det lille ekstra på scenen, i både større og mindre konstellasjoner. Som soloartist, i trioformat eller med et fabelaktig band i ryggen!

Utgivelser

Album:

pafeisiavvein_cover      Livet er for kort albumNi nyecover

 

 

 

 

Singler:

På feil si' av Vei'n singel-cover  På Ryggen i Parken singel-cover  Den som itj gler sæ te jul cover  vilt forelska cover  fleir hoinner mil cover  Ikke gi dæ cover

For å lytte: Klikk her for å gå til Soundcloud

CHARLOTTE PÅ FACEBOOK

HJEMMESIDE