Arne Benoni

03_Arne Benoni, Press pic1Få norske artister kan vise til samme nasjonale og internasjonale merittliste som Arne Benoni med sine 34 år i country musikkens tjeneste både i USA og Europa. Han har delt scene med kjente stjerner som Patsy Cline, Dottie West, Lori Brooks, Lynn Anderson og en stor drøm ble oppfylt da han fikk opptre med Jim Reeves.

Arne Benoni må oppleves på scenen, da opplever man med hvilken sjel og nerve han fremfører sin musikk.

2016 – Låter fra eget repertoar
Arne har nå satt sammen et repertoar som spenner over så mye av hans profesjonelle karriere som det tidsmessig blir plass til. Han forteller på sitt sedvanlige vis historier rundt sangene ispedd det han har vært med på i de 33 årene som har gått siden starten i Napp, Lofoten.

For å få god musikalsk spennvidde, har Arne fått med seg noen av de mest etterspurte musikerne i landet, uansett sjanger:
Trommer:  Steinar Krokstad
Bass:           Morten Skaget
Piano:         Thor Einar Ribe
Lead gitar: Tore Morten Andreassen Figenschow
Arne sier: «Det er utrolig morsomt å få med slike kapasiteter, og det gledes til å dra ut å spille for folk

Arne har utgitt 17 studio album. De fleste av de er produsert og innspilt med Leo Jackson, Jim Reeves gitarist. 7 av singleplatene fant veien til hitlistene, blant annet i USA. Spesielt kan nevnes Billboard’s Hot 100 liste med «Southern Lady» og «If I Live To Be A Hundred» og 5 låter på Cash Box’s lister. Her ble låten «Easy Street» nr 1. Duetten med Nashville sangerinnen Lori Brooks «Even if I do», var inne på listene i over 2 år.
Hans mange turer til Nashville har vært ekstremt suksessfulle med et utall av Tv opptredener og opptredener på kjente scener som Grand Ole Opry

I de to siste årene har Arne Benoni turnert mye – spesielt «kulturhusnorge» har fått mange besøk.
I 2014 skrev og turnerte Arne med et show om Jim Reeves, i forbindelse med 50 årsjubileet for sistnevntes ubetimelige bortgang. Dette resulterte blant annet i en invitasjon fra SKY TV, hvorpå Benoni reiste til London og deltok i en dokumentar om den Amerikanske superstjernen. Underveis i opptakene fikk Arne tilbud om platekontrakt. Dette ble en realitet, og en dobbelt CD kalt «The Voice» kom ut tidlig i 2015 på H&H Music, London.
Discografi:
Blue Boy – 1982
Looking For Love – 1983
Country Music done my way – 1986 (Kassett)
Lofotsheriffen – 1987
Made In Nashville – My Tribute To Jim Reeves -1988
On Easy Street – 1989
Kystcountry – 1989 (kassett)
As For Me – 1990
A Merry Christmas From Arne Benoni – 1990
På norske veier – 1992
Here And Now – 1994
Arne Benoni With Jim Reeves’ Blue Boys – 1998
One Life Stand – 2001
If I Live To Be A Hundred (18 Favorites) – 2003
Country Caravan – 2004
Some Old And Some New – 2007
I’m Coming Home – 2007
The Voice – 2015