Alle Tiders Julebord

 

 

 

 

 

 

Det er duket for en løssluppen og hysterisk morsom komedie hvor den særnorske tradisjonen julebord legges under lupen.

Alle tiders julebord har blitt en viktig førjulstradisjon for mange i Trondheim, og er sett av over 35000 mennesker siden premieren i 1998. Forestillingen ble i mange år spilt i Theatercafeen og Gamle Scene på Trøndelag Teater, men har de siste årene blitt spilt utenfor teatret – rett og slett på grunn av for liten publikumskapasitet.

Forestillingen handler om Svein Berg og Kjell Rune Fjøstoft, to ensomme sjeler som sammen driver firmaet Lager&Angeros – import og salg av dobørster. For å markere at bedriften tilsynelatende går så det suser, bestemmer de seg for å invitere lokalsamfunnet til julebord hvor den trønderske musikalstjerna Mari Haugen Smistad er innleid for å fremførevakre juleklassikere. Svein og Kjell Rune har imidlertid vært på et lite vorspiel. De får en apertiff. De får akevittservering. De får påfyll. Og mens schnapsene fortsetter å komme prøver de to julebords-kameratene etter beste evne å være toastmastre i sitt eget arrangement. Til tross for en rekke uoverensstemmelser, vil de gjerne holde en god tone. Med andre ord. Det er julebord!

Høres det velkjent ut? I så fall er det kanskje hovedgrunnen til forestillingens mangeårige suksess i Trondheim. Adamseplene har i en årrekke blitt spurt om å ta denne latterbomba på turné og i år ble det endelig mulig. Velkommen til en helaften i gleden og pinlighetens tegn!