Tore Strømøy & Reidar Brendeland – Historien om en sang – Datoer

05 sep

Intro Music AS er stolte av å presentere et musikalsk bokbad med Tore Strømøy og Reidar Brendeland. Tore Strømøy presenterer artisten Reidar Brendeland fra folk-rock bandet Vestlandsfanden i en akustisk konsert. Den gode samtale og de originale visene står i fokus. Sammen med multimusiker Andreas Berg og felespiller Olaug Furusæter blir visene og historiene bak presentert.

TURNELISTE HØSTEN 2015
«SANGER OM ET LIV»
Med Tore Strømøy og Reidar Brendeland fra Vestlandsfanden
4. september – Nannestad
11. september – Ringerike Kulturhusenter, Hønefoss
12. september – Frøya kultur- og kompetansesenter
13. september – Ørland Kulturhus, Brekstad
16. september – Orkdal Kulturscene, Orkanger
17. september – Leangen Travbane, Trondheim
18. september – Festiviteten, Haugesund
19. september – Stord Kulturhus
24. oktober – Ås kulturhus

I denne konsertserien ønsker Tore Strømøy å vise frem kvalitetene i Reidar Brendeland sine arbeider. «Plukka plommer i Hardanger» og «For livets glade gutter går solen aldri ned» er bare to av mange hundre viser Reidar Brendeland har skrevet.  Mangfoldet, bredden, originaliteten i hans produksjon kommer best frem i en naken akustisk fremførelse. Konsertene vil vise frem en låtskriver som er blant de beste i landet. Reidar Brendeland er en visedikter som til nå har vært godt gjemt. Dette ønsker Tore Strømøy å gjøre noe med. Nå skal visene og tekstene bli presentert i sin originale form, slik de ble laget. Hvordan og hvorfor de ble skrevet.

Tore Strømøy skal intervjue og ved hjelp av visuelle effekter få formidlet hva Reidar Brendeland står for. Og det er mye. Her blir tema som skyld og skam, behandlet med samme respekt som gudstro og frelse. Her får en høre friske historier fra gutta på gulvet. Promillekontroll sammen med en kjent visesanger. Arbeidsmenn og -kvinner som drifter vårt velferdsamfunn, turnéhistorier fra Hong Kong, boreplattformer og Svalbard. Reidar Brendeland  har besøkt de fleste forsamlingslokaler i Norge. Tore Strømøy får Reidar Brendeland til å fortelle fra et 35 år langt turnéliv med en sjelden glød, varme og empati. Ofte med glimt i øyet, spissformulert, men med omtanke for de svake.

Bookes nå hos Intro Music AS.