Rasmus og Verdens Beste Musikal – Ny CD, musikal og musikkvideo

27 okt

Torsdag 23. oktober blir det plateslipp og utgivelse av  ”Puppan te Pappa” – også kjent som Verdens Beste Musikal. Dette er også navnet på bandets fjerde cd, som selvfølgelig inneholder musikken fra forestillingen. 12 flunkende nye sanger med titler som ”Ana-na-na-nas”, ”Pumpe”, ”Smaken av gull”, ”Om-pa-pa” er straks klar for bilradioen på vei hjem fra teaterforestilling, juleferie, middag med besteforeldre, barnebursdag m.m.

Rasmus og Verdens Beste Band er kjent fra 4 sesonger med NRK-serien ”KOSINUS”. Bandets tidligere utgivelser ”Kyssing e hæsli” (2007) og ”Puppan te pappa” (2010) fikk begge Spellemannspris i kategorien Beste Barneplate, mens CD’n ”Gul snø” (2012) ble nominert i samme kategori.

Bandet har spilt med det fleste, fra Knutsen & Ludvigsen til Trondheim Jazzorkester, og er kjent for å lage utradisjonell barnemusikk av særdeles høy kvalitet.

Sangen ”Farmor & Mormor” omhandler to lesbiske bestemødre, ”Fyllikan i bakgården” omhandler fylliker og en gjeng småunger som samler tomflasker, mens ”Verdens fineste katt” handler om en katt som er så syk at den må avlives hos dyrlegen. Denne gangen har bandet tatt for seg kroppskultur og treningshysteri…”

Familiemusikalen  Puppan te Pappa har premiere på Trøndelag Teaters Hovedscene 1. november og spilles til og med 30. desember.

31. oktober er det verdenspremiere på musikkvideoen «Pumpe». Se den under: