Reidar Brendeland & Vestlandsfanden

 

Reidarb_vf

Etter mer enn 30 år på veien og over 3000 spillejobber er Vestlandsfanden et av Norges mest folkekjære folk-rockband. Med låter som «Sauda», «Plommer i Hardanger», «Siste dans på Folketshus» og «Brenn alle bruer» har de en sterk posisjon i norsk musikkliv. De har siden sommeren 2013 fått stor oppmerksomhet. Først med visning av dokumentarfilmen ”Fandens virkelighet” påNRK1 og på sensommeren gjorde bandet en flott opptreden på NRK1 ”Sommerbåten”. I april 2014 viste NRK1 «Sanger om Norge», med Tore Strømøy, et program der Vestlandsfanden deltar.

Dirigenten, låtskriveren og grunnlegger bak Vestlandsfanden er Reidar Brendeland med sine underfundige, morsomme og glade tekster og melodier. Reidar har brukt hele sitt liv på musikken og er idag en erfaren artist med over 4000 jobber i ryggen.

I april 2014 kom albumet «Lika gla`», som er album nr 16 fra folk-rock lokomotivet. «Lika gla`» viser at Vestlandsfanden har mobilisert alle krefter og fremstår som både sterkere og bedre enn noen gang. Dette folkekjære bandet fortjener all oppmerksomhet de får. En ting er helt sikkert – Vestlandsfanden har aldri vært bedre!