Rasmus & Verdens Beste Band

Rasmus og Verdens Beste Band

Rasmus & Verdens Beste Band er nå stolte vinnere av to SPELLEMANNSPRISER for beste barneplate med CDn ”Kyssing e hæslig” i 2007, og  beste barneplate 2010 med “Puppan te pappa”.

R&VBB består av Rasmus Rohde på gitar og sang, Erlend Smalås på tuba, bass og sang og den serbiske super-trekkspilleren Jovan Pavlovic på …trekkspill. I tillegg har de med seg Carl Haakon Waadeland på trommer.

Alle fire er drevne, profesjonelle musikere og har bakgrunn fra blant annet Trøndelag Teater og ”Jazzlinja” på NTNU og har spillt med Åge Aleksandersen, Hans Rotmo, Knutsen & Ludvigsen og Stian Carstensen, Kristin Asbjørnsen.

Bandet har opptrådd på en rekke festivaler i Norge (Olavsfestdagene, Telemarkfestivalen, Musikk i Nordland, Steinkjerfestivalen, Olsokdagene på Stiklestad m.m.) samt turnert mye på barneskoler over hele landet i regi av Den Kulturelle skolesekken.

I romjula 2009 spilte de på NRK Julemorgen og var nylig ”solist” med Trondheimssolistene på StatoilHydros nyttårskonsert. Våren 2009 var de ut på en større turne i regi av Rikskonsertene, som ble fulgt opp av mange skolekonserter i 2010.

Bandet har blitt sammenliknet med Knutsen & Ludvigsen og spiller humoristisk og fengende musikk for både barn og voksne.

De synger sanger om kyssing, om tante som har en tuba i nesen, om farmor og mormor som er kjærester og om puppan te pappa m.m. Publikum får være med å synge og klappe, og av og til må noen opp på scenen og f.eks. hjelpe til å blåse såpebobler.

I 2010 ga de ut oppfølgeren “Puppan te Pappa”, som gjorde at de fikk mere en nasjonal oppmerksomhet og en popularitet som stadig vokser. Denne plata ble nå belønnet med en Spellemannspris for “Beste Barneplate” 2010.
November 2012 gav bandet ut Spelemannsnominerte «GUL SNØ».

Rasmus fikk Trondheim Kommunes Kulturpris for 2014, med følgende hyggelige ord fra Trondheims ordfører, Rita Ottervik: «– Rasmus er med på å løfte frem kunst og kultur til barn og unge, og bidrar til å gjøre Trondheim til den beste byen i Norge på barnekultur. – Rasmus er arvtakeren etter Knutsen og Ludvigsen, og sprer barnemusikk og -kultur til en ny generasjon, med tekst og musikk som også appellerer til voksne»

I november og desember 2014 stod Rasmus og Verdens Beste Band  på hovedscenen på Trøndelag Teater med musikalen «Puppan te Pappa» som ble vist for over 20.000 publikummere! De ga samtidig ut sin fjerde barneplate «Rasmus og Verdens Beste Musikal» som inneholder musikken fra forestillingen. 12 flunkende nye sanger med titler som ”Ana-na-na-nas”, ”Pumpe”, ”Smaken av gull”, ”Om-pa-pa” er er klar for bilradioen på vei hjem fra teaterforestilling, juleferie, middag med besteforeldre, barnebursdag m.m. Se den morsomme musikkvideoen «Pumpe» under:

Bandet består av:
Rasmus Rohde – gitar/sang
Jovan Pavlovic – trekkspill
Carl Haakon Waadeland – trommer/perc
Erlend Smalås – kontrabass/tuba/sang

 

  Vant Spellemansprisen 2007 og 2010 for Beste barneplate!

Rasmus & Verdens Beste Band på nett:

Verdens Beste Stasjon

Facebook

For mer info eller booking, kontakt:
Heidi Uvsløkk
Mob: 913 44 477
Epost: heidi@intromusic.no

Diskografi

PUPPAN TE PAPPA

KYSSING E HÆSLI

KOSINUS

Kosinus 2

FEMMILIONASJUTUSENOGSEKSTITRE

Under et tre

UNDER ET TRE

Gul Snø Rasmus og Verdens Beste Band

GUL SNØ

Rasmus og Verdens Beste Band Kosinus på sjekker'n

KOSINUS PÅ SJEKKER’N

 

 

 

 

 

Rasmus og Verdens Beste Musikal

RASMUS OG VERDENS BESTE MUSIKAL