LEVD LIV

Levd Liv er en konsertopplevelse utenom det vanlige. Rammen rundt konsertene er musikken, men også de meget sterke inntrykkene fra artistenes tøffe liv. Budskapet er hundre prosent positivt! Her er de tradisjonelle julesangene, noen i trønderske oversettelser, men også sanger fra artistenes respektive repertoarer.

Levd Liv består i 2015 av artistene Elias Akselsen, Børge Pedersen, Arne Reitan og Betty Stjernen. Med seg har de Skjalg M. Raaen, Kathrine Rømmen og Bjørn Røstad.

Facebook_headerbilde_ferdig_3_endret

Årets konsert i Trondheim skjer torsdag 19. november 2015. Billetter fås kjøpt her.

ELIAS AKSELSEN tilhører taterfolket, og regnes som Norges fremste tolker av den nasjonale minoritetens sangtradisjon. Akselsen er utnevnt til statsstipendiat fra 2010. Akselsen tilhører romanifolket. Sammen med familien ble han utsatt for forfølgelse av myndigheter og kirken. Som tenåring dro han derfor til Sverige, der han vandret store deler av 1960 og 70-årene. Her samarbeidet han bl.a. med trubadurene Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerström. Han vendte i midlertid tilbake til Norge og startet en omfattende tradisjonsformidling,
bl.a. med kritikerroste plateinnspillinger.
Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser bl.a.:
– NRK P2s folkemusikkpris 2002
– Hedmarks fylkes kulturpris 2003
– RFF-prisen 2008 (Rådet for folkemusikk og folkedans)
– Blanche Majors Forsoningspris 2008

BETTTY STJERNEN er en spennende artist som allerede
som 15 åring ble kjent som Bergens punkdronning. Betty Johnsen har gjennom personlige tøffe nedturer tilegnet seg en sterk livserfaring. Som ung opprørsk og politisk engasjert 19 åring blir hun hektet på dopbruk, havnet i fengsel og etterhvert i kollektivt opphold for avrusning. Senere i livet blir hun også rammet av kreftsykdom. En sterk og følelsesmessig livserfaring som hun har lagt bak seg, men som hun med stor styrke og ny livsenergi bruker til å hjelpe andre medmennesker som har havnet i tilsvarende livskriser. I 2009 utgav hun sin første solo CD, Svart Natt . I 2010 kom oppfølgeren Brenn Hexen, og i september 2011 ga hun ut mini albumet Babe Gone Wild med 6 sterke låter.

BØRGE PEDERSEN har markert seg i trøndersk musikk-/ og teatermiljø de siste 20 årene som en dyktig sanger som ”gir alt”, og som en levende skuespiller og cabarét-artist. Han hadde rollen som Pontius Pilatus i ”Jesus Christ Superstar” på Trøndelag Teater i 2000. Han har vært med i flere Cornelis Vreeswijk forestillinger, og hadde bl.a. på Teaterkafeen i Trondheim en oppsetning sammen med Erik Jacobsen og Øyvind Brandtzæg. Han har også vært med i bakgårdsoperaen ”Bakklandets vakre Maja” i flere år. Børge har oversatt flere av Cornelis Vreeswijks mest kjente låter til Trøndersk og ga ut en soloplate med dette stoffet i 2012

ARNE REITAN er selvlært skuespiller fra Oslo, bl.a fast ansatt barneskuespiller ved Folketeatret (1955 – 1962), Radioteatret (fra 1956), fjernsynet, plateinnspilling, spille-/reklamefilmer og Oslo Nye Teater (freelance). Arne ble ansatt ved Trøndelag Teater i 1970. Ser vi bort fra gjesteopptredener ved Riksteatret, Teatret Vårt, Örebro Stadsteater, Svenska Riksteatern og Nord-Trøndelag Teater, har han vært en del av deres ensemble frem til 2015. Her har han gjort et utall ulike roller, bl.a to oppsetninger av Bør Børson jr., Skjønnhetsdronninga og Lang dags ferd mot natt. Mange kjenner også Arne fra de to Rotmo-stykkene Bønder i solnedgang og Trekkspillkrigen.

Følg Levd Liv på Facebook

Levd Liv på iTunes: https://itunes.apple.com/no/album/levd-liv/id579011599?uo=4