Håkon Ricardo

Ikke alle ungdommer drømmer om å stå på internasjonale scener og synge opera. For Håkon Ricardo Storstadmo har det vært en naturlig drøm helt fra han var liten.

Håkon Ricardo var en av finalistene i Norske Talenter 2009. Du har en flott stemme, og er i tillegg veldig flink på scenen, skrøt Jan-Fredrik Karlsen i juryen . Også Thomas Giertsen og Mia Gundersen var over seg av begeistring.

Håkon er egentlig en helt vanlig ungdom fra bygda Ulvilla i Verdal kommune i Nord-Trøndelag. Opprinnelig kom han fra Filippinene, men har vært en ekte verdaling helt siden han kom til landet som toåring.  Han har kommet inn på NTNU sitt utviklingsprogram for Unge Musikere som den eneste eleven fra Nord Trøndelag.

Håkon Ricardo2Håkon Ricardo startet på operaskolen da han var 10 år. Før han startet på operaskolen, fikk han grunnopplæring i sang fra en sangpedagog ved Verdal Kulturskole. Ricardo startet sin sangkarriere som 13 åring og har vært delaktig i store trønderske kulturoppsett og arrangementer siden.

Ricardo er kjent under navnet den lille mannen med den store stemmen og står bak det populære konseptet «O’helga natt med Håkon Ricardo», som er Innhereds store tradisjonelle julekonsert.

Han har også høstet flere gode kritikker for sine solistroller i Spelet om heilag Olav 2006, Opera Olav Engelbrektson OOE 2005 – 2013, Tryllefløyten 2008 og andre store musikaler, spel og operaer.

Håkon Ricardo har fått «Tæl-stipend», «Drømmestipend» og «Desibelprisen». Kom til finalen i TV 2 programmet «Norske Talenter» 2009 med Opera. Han har vært med i «God Morgen Norge» to ganger og i NRK programmet «Migrapolis». Han ble årets medspiller på Stiklestad i 2009.

Sin unge alder til tross, Håkon Ricardo er allerede meget bevisst på hvor han vil i livet. Han er en ung og utrolig talentfull artist som vi gleder oss til å høre mer fra i årene som kommer!

Håkon Ricardo3

Håkon Ricardo er nå aktuell med sitt debutalbum, «Someday», som inneholder en rekke godbiter der han viser sitt egentlige jeg. Platen har en rød tråd der den framhever opera-Håkon, hvor han ønsker å få frem en ungdommelig opera. Albumet har en blanding av opera/pop/rock.

Håkon Ricardo – Someday på iTunes:  https://itunes.apple.com/no/album/someday/id723157943?uo=4

Håkon opptrer gjerne med orkester, band og singback eller pianist.